Antena 3 Actualitate Raed Arafat, noi măsuri în lupta cu COVID 19. România a trecut la Scenariul 2 contra epidemiei

Raed Arafat, noi măsuri în lupta cu COVID 19. România a trecut la Scenariul 2 contra epidemiei

de L.D.    |    11 Mar 2020   •   08:05
Raed Arafat, noi măsuri în lupta cu COVID 19. România a trecut la Scenariul 2 contra epidemiei
Sursa foto: Antena

Raed Arat a anunțat marți seara, la Antena 3, că astăzi va avea loc o întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgență, în urma căreia vor fi anunțate noi măsuri suplimentare pentru a împiedica răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Mâine (miercuri - n.red) vom veni cu măsuri în plus. Nu le pot spune. Trebuie să ne întâlnim miercuri, în Comitet pentru Situații de Urgență și vom stabili. (...) Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice”, a spus Arafat, la Antena 3.

Pe de altă parte, potrivit unor oficiali ai  Ministerul Sănătății, tot miercuri va fi schimbată definiția Scenariului 2, în cadrul aceluiași Comitet.

Se pare că primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea a 25 - 100 de persoane. Scenariul 3 este activat când apar între 100 și 2.000 de cazuri de îmbolnăvire. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

În prezent, în România sunt 29 de bolnavi de coronavirus, motiv pentru care țara noastră se află în Scenariul 2.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close