Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, soluţii pentru angajații nevaccinați din Horeca: "Bunul simț sau lege"

Raed Arafat, soluţii pentru angajații nevaccinați din Horeca: "Bunul simț sau lege"

Raed Arafat, secretar de stat, consideră că nu este normal ca românii care merg la restaurant să prezinte certificatul verde pentru a intra, în timp ce angajații din restaurant nu sunt vaccinați. Soluția este fie bunul simț, fie impunerea vaccinării prin lege, spune şeful DSU.

Raed Arafat, soluţii pentru angajații nevaccinați din Horeca: "Bunul simț sau lege"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2021   •   22:37

„Problema cu angajații are două soluții: soluția bunului simț, înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajații lui sunt cel puțin testați.

A doua soluție este prin lege să se impună aceste reguli, dar numai prin lege și adoptarea de către Parlament, nu prin hotărâri de guvern sau alte modalități”, afirmă secretarul de stat, Raed Arafat.

Întrebat apoi în ce condiții ar putea fi scoase certificatele verzi pentru restaurante, Raed Arafat a răspuns că dacă procentul persoanelor vaccinate era mai mare și, implicit, se știa că dintre cei care se infectează mult mai puțini ajung la terapie intensivă, se putea face acest lucru.

Pentru renunțarea la certificatul verde, este nevoie de 70% din populație vaccinată, iar România este undeva la 30%.

„Procentul, pentru a avea liniște să știm că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne 70%. Noi suntem încă totuși la aproximativ 30%. Împreună cu Bulgaria suntem în coada topului și plătim în acest moment prețul pentru acest lucru”, a mai spus Arafat.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close