Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan: Acestea sunt locurile în care se produc cele mai multe infectări cu coronavirus

Raluca Turcan: Acestea sunt locurile în care se produc cele mai multe infectări cu coronavirus

Raluca Turcan a declarat marți seară, că lupta cu epidemia de coronavirus trebuie să fie un efort comun al Guvernului, autorităților locale, dar și al cetățenilor. Vicepremierul a precizat care sunt locurile în care se produc cel mai des infectări cu noul coronavirus. Printre acestea se află evenimentele private, acolo unde nu s-au respectat regulile anti-COVID.

Raluca Turcan: Acestea sunt locurile în care se produc cele mai multe infectări cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Oct 2020   •   22:30

„Depinde foarte mult de noi. Făceam azi o analiză cu miniștrii și aceasta a arătat că guvernul și instituțiile controlează foarte bine procesele din interiorul sistemelor. De exemplu, procesul educațional e bine gestionat și numărul infectărilor în rândul copiilor e cam la fel cu cel de dinaintea deschiderii anului școlar.

Dar Guvernul nu poate face nimic legat de transportul școlar, de modul în care părinții înțeleg să-și ducă copiii la școală, de modul în care copiii sunt supravegheați. Deci noi nu avem control asupra proceselor conexe”.

„Evenimentele și transportul reprezintă principalele motive de creștere a numărului de infectări. Au existat derapaje în campanie și, după anunțarea rezultatelor, în multe comunități nu s-au mai ținut cont de măsurile de protecție”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a mai afirmat că vor fi sporite controalele autorităților. „Mereu am considerat că rezultatele bune apar când mergem umăr la umăr. Este important să se conștientizeze că ținerea sub control a epidemiei se face până la intrarea în spital.

Deci în perioada prespital e important ce se întâmplă în fiecare loc. În instituții am cerut controale mult mai riguroase. În mai multe locuri nu s-au respectat regulile, au fost cazuri publice. Noi am cerut să se respecte regula purtării măștilor, cu excepțiile de rigoare”, a mai spus Raluca Turcan, la B1.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan COVID-19
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close