Antena 3 CNN Actualitate Răniţii accidentului de elicopter din Bacău, internaţi în stare gravă la două spitale din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

Răniţii accidentului de elicopter din Bacău, internaţi în stare gravă la două spitale din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

Răniţii accidentului de elicopter din Bacău, internaţi în stare gravă la două spitale din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire
de O.P.    |    08 Mar 2013   •   05:34

Doi dintre răniţii în accidentul de elicopter din Bacău sunt la spitalul Militar din Capitală iar un al treilea este internat la Spitalul Floreasca în stare foarte gravă.

Ministerul Apărării a anunţat că în toate unităţile militare din ţară, precum şi în bazele din teatrele de operaţii din străintate, se vor desfăşura astăzi ceremonii militare în memoria celor căzuţi în accidentul aviatic.

Cei trei militari răniţi după prăbuşirea elicopterului militar au fost aduşi la spitalele din Capitală. Doi dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Militar, iar al treilea la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Au fost preluaţi de echipe medicale şi introduşi în sălile de operaţie. Cel mai grav rănit este pilotul internat la Floreasca.

Alarma a fost dată ieri după amiază cînd elicopterul militar, care efectua un zbor de antrenament s-a prăbuşit pe un cîmp din judeţul Bacău.

La impactul cu solul, elicopterul a luat foc. Din cei cinci militari care erau în cabină, doi dintre ei au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi. Cei doi care şi-au pierdut viaţa sunt maistrul militar Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache. 

Elicopterul Puma Socat aparţinea Forţelor Aeriene Române. Militarii care se aflau la bordul elicopterului făceau parte Flotila 95 de aviaţie militară Bacău. Pînă acum se ştie că elicopterul zbura în formaţie cu un altul şi efectua un exerciţiu militar.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close