Antena 3 CNN Actualitate Raportul protestului din 10 august nu poate fi făcut public, deși a fost desecretizat. Șefa DIICOT: „E mijloc de probă în dosarul penal”

Raportul protestului din 10 august nu poate fi făcut public, deși a fost desecretizat. Șefa DIICOT: „E mijloc de probă în dosarul penal”

Raportul protestului din 10 august nu poate fi făcut public, deși a fost desecretizat. Șefa DIICOT: „E mijloc de probă în dosarul penal”
14 Noi 2019   •   12:26

Procurorul-şef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat că raportul MAI referitor la incidentele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018 nu poate fi făcut public nici după declasificare, pentru că acesta a fost înregistrat la mijloc de probă în dosarul penal care vizează respectivul eveniment.

"Este mijloc de probă în dosarul penal. Emitentul l-a trimis la DIICOT, aşa cum era legal, şi nu îl poate face public, înscrisul fiind înregistrat la dosarul penal", a declarat Hosu, pentru stiripesurse.ro.

Potrivit art. 285, alin. (2) din Codul de procedură penală, "procedura din cursul urmăririi penale este nepublică". De asemenea, art. 97, alin. (2) precizează că "Proba se obţine în procesul penal prin următoarele mijloace: e) e) înscrisuri, rapoarte de expertiză sau constatare, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă".

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat declasificarea raportului referitor la incidentele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Ca urmare a acestei declasificări, raportul poate fi folosit ca mijloc de probă de DIICOT, în dosarul care vizează incidentele. Marcel Vela a declarat că documentul nu poate fi însă făcut public.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close