Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA

de A.B.    |    31 Mai 2015   •   11:21
Rarinca: Nu mă tem de acţiunile DNA Foto: captura Antena 3
Victima preşedintelui Curţii Supreme susţine că nu se teme de acţiunile DNA. Asta după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a cerut anularea achitării Marianei Rarinca. Kovesi a formulat o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a salva astfel scaunul şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spun jurnaliştii de la Luju.ro.

Motivul pentru care judecătoarea Risantea Găgescu a dispus achitarea Marianei Rarinca ar fi fost de fapt o răzbunare, scriu jurnalştii de la Lumea Justiţiei. Judecătoarea care a decis să o achite pe Mariana Rarinca avusese o dispută cu Livia Stanciu într-o şedinţă CSM din 2013, în care judecatoarea Curţii de apel Bucureşti a susţinut interviul pentru promovarea la Curtea Supremă.

DNA susţine acum, după încheierea procesului că judecătoarea Găgescu nu a fost imparţială pentru că Livia Stanciu s-a opus promovării ei la ICCJ. Procurorii DNA nu au ţinut cont însă de un lucru: susţin că Rarinca a şantajat pentru 20.000 de euro, însă femeia voia doar banii pe care familia Stanciu îi datora.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că ar fi şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv după ce a stat şase luni în arest.  

Parteneri
x close