Antena 3 CNN Actualitate Răspuns tranșant din Franța pentru Klaus Iohannis. ”Despre ce vorbește președintele român?”

Răspuns tranșant din Franța pentru Klaus Iohannis. ”Despre ce vorbește președintele român?”

Reprezentanții francezi au adus clarificări în ceea ce privește declarația făcută de președintele României potrivit căreia Franța ar fi făcut experimente pe copii, pentru a vedea cum s-a răspândit virusul.

Răspuns tranșant din Franța pentru Klaus Iohannis. ”Despre ce vorbește președintele român?”
Sursa foto: hepta
30 Apr 2020   •   13:53

Antena 3 a prezentat documentul pe care președintele României l-a invocat pentru cei de la liberacion.fr, în condițiile în care aceștia au scris Administrației Prezidențiale pentru a afla cine l-a informat pe președinte cu privire la o astfel de informație complet falsă. 

”Despre ce vorbește președintele român? CheckNews  nu a găsit nicio menționare a vreunui asemenea experiment în presa franceză. Contactat de CheckNews, Ministerul Educației Naționale din Franța a dezmințit oficial: ”Nicio școală nu a fost redeschisă cu titlu experimental, singurii elevi care au fost acceptați după închiderea școlilor fiind cei ai personalului medical și al persoanelor care asigură securitate internă”, se arată în publicația liberacion.fr.

”Într-adevăr un studiu serologic a fost efectuat de institutul Pasteur la liceul Jean-Monnet din Crepy-en-Valois, în departamentul Oise. Dar, spre deosebire de ce a înțeles președintele român, așa cum arată declarația sa din 27 aprilie, această campanie s-a făcut la cel puțin o lună de la închiderea liceului, care și-a închis porțile la începutul lunii martie și nu a mai fost redeschis de atunci, nici cu titlu experimental, nici pentru un alt motiv”.

”În Franța, unde școlile s-au deschis experimental, și unde experimentul nu a ieșit foarte bine. După puține zile elevii au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, după doar câteva zile, la terapie intensivă” este parte din declarația președintelui Klaus Iohannis. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close