Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul Gabrielei Firea în scandalul copacilor tăiați în București

Răspunsul Gabrielei Firea în scandalul copacilor tăiați în București

Răspunsul Gabrielei Firea în scandalul copacilor tăiați în București
Sursa foto: Foto: Antena 3
09 Iul 2016   •   20:01

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că nu a "ordonat" nici în scris şi nici verbal tăierea vreunui copac din Bucureşti, răspunzând astfel unor reacţii apărute pe reţelele de socializare, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, acţiunea de depistare şi înlăturare a copacilor bătrâni sau bolnavi în procente cuprinse între 80-100% este realizată de către Administraţiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum şi de administratorii spaţiilor verzi din Bucureşti de stat sau privaţi.

"Direcţia Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acţiune, în urma numeroaselor sesizări şi plângeri venite din partea asociaţiilor de locatari sau proprietari ori a cetăţenilor, deoarece aceşti arbori au devenit un pericol pentru populaţie: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviţi de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o maşină", afirmă sursa citată.

Primăria Generală invită toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu şi a li se răspunde oricăror întrebări legate de acest subiect.

"Precizăm că în luna septembrie vor fi plantaţi alţi arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă ca lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din această cauză aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni", mai susţine Primăria Capitalei.

Primăria aminteşte că Gabriela Firea a participat ca voluntar la numeroase acţiuni de împădurire şi/sau extindere de spaţii verzi organizate de ONG-uri de mediu şi o va face în continuare.

Clotilde Armand, fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea al USB, a scris pe pagina sa de Facebook că mai mulţi cetăţeni i-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR.
 

×
Subiecte în articol: primaria generala Gabriela Firea
Parteneri
Un jandarm din Braşov a fost omorât. Criminalul, găsit inconştient
x close