Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul preotului care își amenință cu bătaia credincioșii și îl înjură pe Iohannis VIDEO

Răsturnare de situație în cazul preotului care își amenință cu bătaia credincioșii și îl înjură pe Iohannis VIDEO

Răsturnare de situație în cazul preotului care își amenință cu bătaia credincioșii și îl înjură pe Iohannis VIDEO
29 Mar 2019   •   23:57

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului reacționează în cazul preotului-călugar de la mănăstirea argeșeană Cotmeana care își amenință cu bătaia enoriașii și îl înjură pe președintele Klaus Iohannis. Arhiepiscopia anunță că l-a oprit de la slujire.

„(...) dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere, că vă aşteaptă Iadul, oricum! Deci, la Cotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii. Şi reclamaţi-mă, că de ăla mi-e frică! În rest, nu mă interesează de nimeni”.

„De-acum îmi convine: la Iohannis p..s. C...- m-aş pe capul lui! Da? Jucaţi-vă cu mine! N-aveţi un preot de Doamne-ajută! Toţi sunt nişte nenorociţi! Foarte rar se găseşte unul de Doamne-ajută. Băgaţi-vă minţile în cap! Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici! Eu ştiu să slujesc şi singur”, a spus preotul.

Momentul în care un preot călugăr și-ar amenința cu bătaia credincioșii și îl înjură pe Iohannis. Patriarhia anunță o anchetă VIDEO

"Cu privire la informațiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dorește să menționeze următoarele:

Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media.

Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă și produc, desigur, tulburări  în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative, care se impun.

Dorim să menționăm că, Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc, se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești.

Întrucât, cler și popor, ne aflăm în urcușul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune și sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi, pentru pacea în Biserică și împlinirea voii Sale celei sfinte în România!", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului/

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prăpăd în Capitală, după urgia de noaptea trecută
x close