Antena 3 CNN Actualitate Rata de infectare a scăzut din nou în București. Scăpăm de câteva dintre restricții

Rata de infectare a scăzut din nou în București. Scăpăm de câteva dintre restricții

Rata de infectare în București a scăzut sâmbătă până la 2,86 . Capitala îndeplinește, astfel, condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea măsurilor anti-COVID. Autoritățile au anunțat că vor lua o decizie duminică.

Rata de infectare a scăzut din nou în București. Scăpăm de câteva dintre restricții
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    01 Mai 2021   •   11:32

Potrivit datelor oficiale, rata de infectare în București a coborât la 2,86 la mia de locuitori. Este pentru a doua zi consecutiv când rata scade.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Comitetul pentru Situații de Urgență va lua duminică o decizie în această privință. Joi seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că este nevoie de câteva zile pentru a se constata că trendul descrescător se va menține.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica, joi seara, la Digi 24.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close