Antena 3 Actualitate Râul Mureş poluat cu ape murdare, în apropiere de oraşul Târgu Mureş

Râul Mureş poluat cu ape murdare, în apropiere de oraşul Târgu Mureş

15 Iun 2009   •   15:00
Râul Mureş poluat cu ape murdare, în apropiere de oraşul Târgu Mureş mures

Poluare pe râul Mureş. Câţiva pescari mureşeni au semnalat că în Mureş au loc deversări de ape murdare. Aceştia au filmat cu un telefon mobil, chiar momentul în care o apă de culoare negricioasă se scurgea în râul Mureş. Reprezentanţii Direcţiei Apelor au prelevat urgent probe şi urmează să deschidă o anchetă pentru a vedea gradul de poluare al apei dar şi cine este poluatorul.

Deversările au loc la un baraj aflat la ieşirea din Târgu Mureş, un loc frecventat de pescari. Oamenii spun că sunt zile când apa miroase foarte urât şi nu pot pescui.

În zonă există mai multe societăţi comerciale, iar Direcţia Apelor Mureş va deschide o ancheta pentru a descoperi vinovatul. Poluatorii vor fi aspru sancţionaţi dacă vor fi descoperiţi. Amenzile sunt cuprinse între 6.500 şi 25.000 de lei

Conducerea Direcţiei Apelor Mureş susţine că astfel de poluări ale râului Mureş pot fi dăunătoare mai ales pe timpul verii, când debitele apelor scad.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close