Antena 3 CNN Actualitate Război între magistraţi. Doi judecători din CSM urmează să fie trimişi în judecată

Război între magistraţi. Doi judecători din CSM urmează să fie trimişi în judecată

Război între magistraţi. Doi judecători din CSM urmează să fie trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: justice.eu
de M.Z.    |    18 Feb 2013   •   21:52

Tensiunile din CSM s-au transformat într-un adevărat război. Doi dintre cei mai contestaţi membri, Alina Ghica şi Cristi Danileţ, nu au de gând să renunţe după votul colegilor lor, dimpotrivă, altor doi membri, care îi contestă pe aceştia, li se pregăteşte debarcarea.

Informaţia a fost prezentată în ediţia de luni a emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

DNA îl va trimite curând în judecată pe judecătorul Adrian Neacşu, pentru pretinse acte de corupţie, iar acesta va fi zburat din CSM, pe tiparul cazului George Bălan, a cărui carieră de magistrat a fost distrusă, doar pentru că era în cărţi să preia şefia PICCJ, potrivit revistei Lumea justiţiei.

Procuroarea Mariana Alexandru de la Secţia I a DNA (al cărei sot, procurorul Ion Alexandru, şeful Secţiei militare a DNA, a fost avansat de Traian Băsescu de la gradul de colonel de justiţie, la gradul de general cu o stea, iar apoi cu două stele) îl va trimite curând în judecată pe judecatorul Adrian Toni Neacşu din CSM, pentru un pretins abuz în serviciu, în timp ce autoarea pretinsului abuz - judecătoarea Alina Ghica - va primi neînceperea urmăririi penale, mai susţine sursa citată.

Din momentul în care se va pune în mişcare acţiunea penală, Adrian Neacşu va fi suspendat din CSM şi, astfel, Oana Hăineală va scăpa de creierul grupării rivale ei din Secţia de judecători, care i-a cerut insistent demisia de onoare.

Urmează pe listă judecătorul Horaţius Dumbravă - liderul grupării ostile Oanei Hăineală, preferata lui Traian Băsescu - în cazul căruia sunt informaţii că ANI va sesiza Parchetul.




×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close