Antena 3 CNN Actualitate Razie uriașă în București pentru prinderea șoferilor drogați sau beți

Razie uriașă în București pentru prinderea șoferilor drogați sau beți

Zeci de șoferi au rămas fără permisul de conducere și chiar s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși, noaptea trecută, în timpul unei razii uriașe a Poliției, în timp ce conduceau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Razie uriașă în București pentru prinderea șoferilor drogați sau beți
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Alin Tarnovschi    |    16 Aug 2020   •   09:20

Drogurile şi alcoolul la volan devin o problemă din ce în ce mai mare pentru poliţiştii bucuresteni. Noaptea trecută, în doar câteva minute, oamenii legii au oprit în trafic doi şoferi drogaţi şi mulţi alţii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiecare razie de acest gen aduce carnete de conducere suspendate şi dosare penale pentru şoferii care consumă substanţe interzise înainte să urce la volan.

"În data de 15 August a.c., începând cu ora 20.00, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principale artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și  combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice.
 
În cadrul acțiunii au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 lei și au fost reținute 17 permise de conducere după cum urmează:

-11 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

-4 pentru infracțiunile constatate (2 consum de substanțe psihoactive, 2 consum de băuturi alcoolice);

-1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric;

-1 pentru nerespectarea semnalului de oprire efectuat de polițistul rutier;

De asemenea, au fost retrase **10 certificate de înmatriculare** pentru deficiențele tehnice constate și **2 seturi de plăcuțe** cu numărul de înmatriculare.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 6dosare de cercetare penală:

•3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice 

• *2 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive *

• 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere în concurs cu, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

Exemple:

1. Un bărbat în vârsta de 47 de ani a condus un autovehicul pe bd. Beijing în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă  la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar  penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
 
2. Un bărbat în vârsta de 38 de ani a condus un autovehicul pe bd. Pieptănari în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Având în vedere aceste aspecte, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1, în concurs cu prevederile art. 335 alin.1 din Codul Penal.

3. Un tânăr în vărstă de 21 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Beijing sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

4. Un tânăr  în vârstă de 29 de ani, a condus un autovehicul pe Calea Șerban sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal  în conformitate cu  prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal", se arată într-un comunicat al Poliției.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close