Antena 3 CNN Actualitate Razii în Portul Constanţa: Sunt verificaţi comisionarii vamali

Razii în Portul Constanţa: Sunt verificaţi comisionarii vamali

Razii în Portul Constanţa: Sunt verificaţi comisionarii vamali
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Mai 2011   •   10:03
Percheziţii în Portul Constanţa. 120 de poliţişti şi jandarmi verifică mai multe containere cu marfă. La acţiune participă şi vameşi. Potrivit corespondentului Antena 3, sunt verificaţi comisionarii vamali. Autorităţile caută produse de contrabandă, contrafăcute, precum şi produse pe bază de tutun şi ţigări.

Se fac verificări la terminalul de containere din port, în baza unor informaţii furnizate de DGIPI - Structura Centrală, informează Mediafax. Acţiunea are ca scop combaterea activităţilor ilicite din Portul Constnaţa, respectiv contrabanda şi evaziunea fiscală.


Acţiunea a fost demarată joi şi are loc la patru zile de la percheziţiile făcute de anchetatori la Vama Constanţa, în urma cărora 29 de persoane au primit mandate de arestare pentru constituire a unui grup infracţional organizat

Comisionarii vamali sunt firme care intermediază relaţia dintre expeditori şi destinatari şi care ţin legătura cu vameşii.

 


Percheziţiile vor continua şi în cursul săptămânii viitoare, a anunţat Fabian Bădilă, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Acesta a menţionat că percheziţiile de joi dimineaţă nu au nici o legătură cu cazul Mironescu.

Senatorul PDL Mircea Banias, implicat într-un dosar de contrabandă şi evaziune fiscală, a precizat la Antena 3 că "există probabil" o legătură cu percheziţiile de acum câteva zile. Baniaş a mai precizat că el nu a fost implicat în activităţile din terminalul de containere sau din Vama Constanţa.

În urmă cu trei zile, senatorul PDL Mircea Banias a fost dus pentru audieri la sediul DNA, unde a petrecut aproimativ trei ore. La ieşirea din sediul DNA, Mircea Banias a declarat că este acuzat de trafic de influenţă şi că s-a început urmărirea penală împotriva sa.

Mircea Banias: Există probabil o legătură cu descidenrile de acum trei zile
 





×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close