Antena 3 CNN Actualitate Razii la magazinele de vise din toată ţara. Numărul consumatorilor spitalizaţi a crescut alarmant

Razii la magazinele de vise din toată ţara. Numărul consumatorilor spitalizaţi a crescut alarmant

Razii la magazinele de vise din toată ţara. Numărul consumatorilor spitalizaţi a crescut alarmant
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Feb 2011   •   09:21

Mai multe magazine de vise din ţară au fost percheziţionate azi noapte! Numărul celor care au ajuns în spital după ce au consumat etnobotanice a crescut în ritm alarmant. Din acest motiv autorităţile au decis să verifice mai multe magazine care vând astfel de substante.

La Constanţa, poliţiştii comunitari au verificat 9 magazine care vindeau "droguri legale". Inspectorii gărzii financiare au descoperit, în casele de marcat, bani pentru care proprietarii nu aveau acte, iar inspectorii DSP au găsit şi alte nereguli.

La Piatra Neamţ, poliţia comunitară i-a găsit şi pe clienţii magazinelor de vise, cei mai mulţi elevi de liceu.

Şi la Târgu Mureş, poliţiştii au găsit aproape jumătate de kilogram de substanţe etnobotanice într-o florărie.

Comercializarea etnobotanicelor ar putea fi interzisă dacă parlamentarii vor vota proiectul de lege iniţiat de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru. Documentul prevede pedepse cu închisoarea între 3 şi 15 ani pentru cei care produc sau comercializaeză substanţe cu efect halocinogen. 2.500 de oameni s-au strâns luni în Piaţa Victoriei din Capitală la chemarea realizatorilor Radio ZU Buzdugan şi Morar pentru a cere stoparea consumului de etnobotanice.

 

×
Subiecte în articol: etnobotanice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close