Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Savaliuc: Gică Popescu, victimă în războiul politico-judiciar declanşat de regimul Băsescu

Răzvan Savaliuc: Gică Popescu, victimă în războiul politico-judiciar declanşat de regimul Băsescu

Răzvan Savaliuc: Gică Popescu, victimă în războiul politico-judiciar declanşat de regimul Băsescu
07 Mar 2014   •   14:00

În cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", jurnalistul Răzvan Savaliuc a spus că Gică Popescu nu trebuia să primească o pedepasă cu executare în Dosarul Transferurilor şi consideră că fostul căpitan al echipei naţionale a căzut victimă în războiul politico-judiciar declanşat de regimul Băsescu.

„În primul rând, Gică Popescu a fost singurul dintre acuzaţi care şi-a recunoscut vina. Mai mult, a reparat prejudiciul, a dat banii şi, cu toate acestea, el nu a avut parte de nicio circumstanţă atenuantă”, a explicat Savaliuc.

„El a venit din mediul fotbalului, sunt convins că nici nu ştia cum se încheie un contract, să înţeleagă clauzele unui contract, nu avea pregătire juridică. Eu sunt convins că el a semnat pe încredere, iar când a realizat, a încercat să se comporte ca orice om corect, dar asta nu l-a ajutat”, a mai spus jurnalistul.

„Mă surprinde duritatea în privinţa lui, pentru că şi procurorii au cerut o pedeapsă cu suspendare. Dacă omul a recunoscut şi a reparat prejudiciul, el ar fi trebuit să beneficieze de clemenţă”, a precizat senior-editorul luju.ro.

În privinţa faptului că Gică Popescu ar fi victima războiului politico-judiciar declanşat de regimul lui Traian Băsescu, Răzvan Savaliuc este de părere că totul a început de la o declaraţie a lui Daniel Morar din 2009.

„În 2009, fostul şef al DNA, Daniel Morar, a ieşit cu nişte declaraţii surrinzătoare, care susţineau că DNA îşi face treaba, dar judecătorii sunt răi şi nu vor să dea pedepse cu executare. După care, Monica Macovei şi tot grupul lui Traian Băsescu au preluat acelaşi mesaj şi s-au plâns pe la Bruxelles, iar într-un raport de ţară imediat următor nota că judecătorii din România nu vor să se bată cu corupţia, pentru că dau pedese cu suspendare”, a spus Savaliuc.

„Astfel, în 2010, s-a pus la cale planul de aranjare a inamicilor lui Traian Băsescu. Pentru a se preveni aceste condamnări cu suspendare, în 2011, la ICCJ s-a emis un ghid de individualizare judiciară a pedepsei aplicate pentru infracţiunile de corupţie. Chipurile, ca urmare a recomandarilor celor de la Bruxelles, care au fost instigaţi de propagandiştii care au reacţionat la declaraţia lui Morar”, a explicat jurnalistul.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close