Antena 3 CNN Actualitate RCC: Mihai Răzvan Ungureanu - doar 5% corect

RCC: Mihai Răzvan Ungureanu - doar 5% corect

RCC: Mihai Răzvan Ungureanu - doar 5% corect
14 Oct 2012   •   22:24

Mihai Gâdea a prezentat în ediția de duminică seara a emisiunii Sinteza Zilei câteva documente care constată ”găurile” făcute de oameni importanți în România, dar împotriva cărora  nu s-au luat nici un fel de măsuri.

Realizatorul a prezentat săptămâna trecută scandalul Fabulospirit, o afacere politică de 5 milioane de euro. Fabulospirit se dorea a fi o campanie care să pună accent pe spiritul bucuriei de a trăi al românilor, singurul element specific românesc.

Curtea de Conturi oferă unei agenții Raportul Public pe anul 2007 unde Ministerul Afacerilor Externe este ”campion”.



Invitații emisiunii au fost șocați de suma fabuloasă, deoarece în acea vreme această sumă reprezenta bugetul total al unui teatru pe un an întreg. În schimb, Don Quijote a fost un spectacol realizat de Dan Puric, fără participarea altor actori sau oameni importanți care să reprezinte România.



Tot în raportul public stă scris că Ministerul Afacerilor Externe condus de MRU opta frecvent pentru atribuirea contractelor prin cerere de oferte în defavoarea licitației publice deschise. Astfel, din cele 373 de contracte încheiate de MAE doar 5% au fost atribuite în urma aplicării procedurilor de licitație publică deschisă.



Curtea de Conturi a făcut o plângere la Parchet în acest sens încă din anul 2008, dar suntem deja în 2012 și nimeni nu a luat nici un fel de măsură.

Urmărește aici înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei.












×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close