Antena 3 CNN Actualitate RCS&RDS, lider incontestabil în amenzi. Vezi principalele abateri ale companiei şi cu cât a fost sancţionată

RCS&RDS, lider incontestabil în amenzi. Vezi principalele abateri ale companiei şi cu cât a fost sancţionată

RCS&RDS, lider incontestabil în amenzi. Vezi principalele abateri ale companiei şi cu cât a fost sancţionată
23 Apr 2012   •   08:48

Compania RCS&RDS este lider la amenzile primite de la instituţiile de control din România. Cele mai mari sancţiuni au fost de 300.000 de lei. Una pentru refuzul de a difuza posturile GSP TV şi Antena 2, cealaltă pentru că nu şi-a anunţat abonaţii că va introduce o taxă pentru întreţinerea serviciului de telefonie.

Ultima sancţiune primită de RCS-RDS este din 29 martie 2012, când a plătit 50.000 de lei. Atunci, "Compania RCS & RDS a primit amenda pentru încalcarea prevederilor art. 82 privind respectarea principiului must-carry din Legea audiovizualului (...) conform cărora distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".

Este vorba despre o amendă din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, una dintr-un lung şir de sancţiuni.

Aceeaşi instituţie a descoperit în ianuarie 2012 că firma de cablu nu mai restransmitea postul N24 aşa că a sancţionat RCS & RDS cu 100.000 de lei.

O problemă similară a fost sesizată şi în decembrie 2011, când televiziunea regională West TV din Arad nu a mai fost transmisă pe cablu. Amenda de atunci a fost tot de 100.000 de lei.

De asemenea, refuzul de a retransmite  postul de sport GSP TV a fost sancţionată cu 10.000 de lei în octombrie 2011. A fost, de altfel, o abatere repetată, pentru că în urmă cu un an, Antena TV Group s-a plâns la CNA pentru că RCS&RDS refuza să transmită GSP TV şi că a scos Antena 2 din pachetul de programe. Sancţiunea a fost atunci de 300.000 de lei.

Compania RCS & RDS a fost amendată şi de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale.



×
Subiecte în articol: RCS&RDS
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close