Antena 3 CNN Actualitate Reacția Președinției în scandalul privind numirile de la ANCOM: „Dragnea induce în eroare”

Reacția Președinției în scandalul privind numirile de la ANCOM: „Dragnea induce în eroare”

Reacția Președinției în scandalul privind numirile de la ANCOM: „Dragnea induce în eroare”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
04 Mai 2017   •   16:18

Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei, a ținut să precizeze, într-o intervenție telefonică la Esențial, de la Antena 3, că potrivit legii în vigoare, până la momentul emiterii ordonanței referitoare la ANCOM, conducerea instituției era asigurată de un președinte și doi vicepreședinți, numiți de președintele României, la propunerea Guvernului.

”Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere către președintele României pentru niciuna dintre cele trei funcții vacante. Mai mult decât atât, nu a existat nicio propunere de către Guvernul Cioloș. Prin urmare, propunerea pentru conducerea ANCOM trebuia formulată de guvernul Grindeanu, logic”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

''Un nume transmis acum doi ani, de un fost premier aflat pe final de mandat, neasumat mai departe nici măcar de Guvernul Grindeanu, nu este o propunere serioasă. Este doar un artificiu folosit pentru a justifica modificarea legii în sensul eliminării preşedintelui din procedura de numire. Ca să înţeleagă toată lumea, cum ar fi fost ca preşedintele să facă o numire în baza unei propuneri făcute de un alt premier, al unui alt Guvern? Preşedintele a respectat întocmai procedurile în vigoare. Singurul element parţial corect din declaraţia domnului Dragnea este că în urmă cu doi ani, la final de mandat, premierul de la acea vreme a transmis un nume. Faţă de această propunere, preşedintele României a demarat procedura de numire, însă aceasta nu s-a mai finalizat, întrucât, la scurt timp, premierul de la acea vreme a demisionat. În aceste condiţii, propunerea înaintată de Victor Ponta a devenit caducă. Şi pe această cale, preşedintele face un apel la seriozitate şi responsabilitate atât din partea Guvernului, cât şi a partidelor care îl susţin”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Mădălina Dobrovolschi a ținut să sublinieze că ”Liviu Dragnea induce în eroare și interpretează după bunul plac deciziile administrative”, arătând că ”se folosește de situația de la ANCOM pentru a justifica o decizie complet netransparentă și periculoasă pentru funcționarea instituțiilor statului”.

Liviu Dragnea a precizat joi, că Guvernul a fost pus în situația de a modifica procedura numirii conducerii Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOMdin cauza Președintelui Iohannis, singurul care, pe legea veche, putea să facă aceste numiri, la propunerea Executivului. 

”Domnul Presedinte are la Cotroceni două propuneri - una trimisa de domnul Victor Ponta, când era prim-ministru, si una trimisă de domnul Dacian Cioloș. Deci de doi ani de zile sunt propuneri la Cotroceni. In 2 ani de zile, președintele Romaniei avea timp cu toți consilierii să analizeze dacă sunt bune acele propuneri. Nu erau bune, le trimitea înapoi, le rupea, cerea alte propuneri. De asta s-a ajuns la situația asta. Noi am asteptat să vină ceva. S-a ajuns la blocaje. Instituția nu mai funcționează”, a spus Dragnea.

 

×
Subiecte în articol: Mădălina Dobrovolschi Liviu Dragnea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close