Antena 3 Actualitate Reacție din UDMR, după votul pe Codurile penale: Magistrații care critică nu cunosc exact ce s-a votat

Reacție din UDMR, după votul pe Codurile penale: Magistrații care critică nu cunosc exact ce s-a votat

26 Apr 2019   •   11:43
Reacție din UDMR, după votul pe Codurile penale: Magistrații care critică nu cunosc exact ce s-a votat

Deputatul UDMR Marton Arpad afirmă că este posibil ca magistraţii care critică modificarea Codurilor penale "să nu fi avut timpul să citească ce s-a votat, că se mai întâmplă".

Marton Arpad consideră nejustificate criticile magistraţilor faţă de modificarea Codurilor Penale.

"Eu cred că unii dintre ei nu cunosc exact ce s-a votat (...) Ei au studiat Dreptul. Corect. Şi ştiu cum se aplică legea actuală în vigoare. Corect. Poate mai bine decât unii deputaţi. Corect. Numai că e posibil ca persoanele respective să nu fi avut timpul să citească ce s-a votat, că se mai întâmplă să nu citească legea care s-a votat", a spus Marton Arpad, la RFI.

Întrebat dacă şi experţii Comisiei de la Veneţia şi cei ai GRECO şi cei ai Comisiei Europene înţeleg greşit ce se întâmplă în România, Marton Arpad a replicat: "Trebuie să vă spun că eu înţeleg mai greu ce înţeleg şi cum înţeleg experţii de la Comisia de la Veneţia, mai ales că am avut două întâlniri cu dânşii. Comisia de la Veneţia a avizat favorabil Constituţia României din 1991, respectiv revizuirea din 2003, adică a găsit că este constituţional ca Ministerul Public să fie sub tutela, să zic aşa, Ministerului Justiţiei, o modalitare care în majoritatea ţărilor UE este la fel. Acum ei consideră că nu e corect (...). I-am întrebat dacă această schimbare de viziune va face ca şi celelalte ţări care au o astfel de reglementare în UE să-şi modifice Constituţia, la care ei au spus că nu, numai pentru România".

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close