Antena 3 CNN Actualitate Profesorul din Sibiu, după ce a fost filmat în timp ce umilea o studentă: "Nu am vrut să jignesc"

Profesorul din Sibiu, după ce a fost filmat în timp ce umilea o studentă: "Nu am vrut să jignesc"

Profesorul de la Facultatea de Inginerie a Universității "Lucian Blaga” din Sibiu, care a fost înregistrat în timpul unui curs online în timp ce umilea o studentă pentru că i s-a adresat cu apelativul "dom' profesor", în loc de "domnule profesor", se apără.

Profesorul din Sibiu, după ce a fost filmat în timp ce umilea o studentă: "Nu am vrut să jignesc"
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   18:45

Profesorul Eugen Bîrsan a jignit-o şi a umilit-o pe studenta care a "îndrăznit" să i se adreseze astfel minute în şir, chiar în timpul cursului online, în loc să continue să le predea studenţilor.

Mai mult, jignirile profesorului au fost auzite şi de colegii studentei, în timp ce aceasta încerca să îşi ceară scuze.

Contactat pentru un punct de vedere profesorul a declarat că, de fapt, nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă, pentru a ști pe viitor care este formula corectă de adresare. Mai mult, el a recunoscut că o formă de exprimare mai delicată ar fi fost mai potrivită.

”Nu m-a deranjat, deci eu avusesem în prealabil o discuție pornită de la faptul că am primit și mail-uri de la studenți în care foloseau acest apelativ.

Dacă ei nici în scris nu folosesc corect. De acolo am zis, uite mă, dacă nici măcar în scris nu pot folosi formula corectă. Eu le-am atras atenția, le-am spus că frumos ar fi să se adreseze corect.

Sincer vă spun, și eu foloseam acest apelativ în vorbirea orală, dar am înțeles că nu este frumos și m-am corectat, de aceea am vrut să-i învăț și pe ei", a declarat profesorul Eugen Bîrsan pentru oradesibiu.ro

Citeşte şi: Studentă din Sibiu, umilită de profesor în timpul unui curs online: "Nu ți se pare că ești penibilă?"

 

×
Subiecte în articol: profesor Sibiu studenta reactie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close