O zi liberă în plus pentru salariații români, în 2021. Ce trebuie să faci ca să o obții

de Gabriel Dano    |    20 Dec 2020   •   09:07
O zi liberă în plus pentru salariații români, în 2021. Ce trebuie să faci ca să o obții Pexels

Românii au anul viitor 15 zile libere legale, dintre care doar șapte vor fi în cursul săptămânii. Celelalte opt vor pica în zile de sâmbătă și duminică. Totuși, există o modalitate prin care mai putem obține o zi liberă.

Astfel, salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2021, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator, conform legii.

Recenzarea populaţiei şi locuinţelor se va desfășura, etapizat, în perioada iulie-noiembrie 2021. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei sau pentru alte persoane.

Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform documentului oficial, citat de Ziarul Financiar.

Angajatorii celor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

În perioada august-septembrie 2021 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri - autorecenzarea on-line.

Această zi se adaugă celorlalte 15 zile libere legale din 2021, dintre care doar șapte vor fi în cursul săptămânii. Celelalte opt vor pica în zile de sâmbătă și duminică.

- 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) - vineri şi sâmbătă;
- 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) - duminică;
- 30 aprilie (Vinerea Mare);
- 1 mai (Ziua Muncii) - sâmbătă;
- 2 - 3 mai (prima şi a doua zi de Paşti) - duminică şi luni;
- 1 iunie (Ziua Copilului) - marţi;
- 20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) - duminică şi luni;
- 15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) - duminică;
- 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) - marţi;
- 1 decembrie (Ziua Naţională a României) - miercuri;
- 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) - sâmbătă şi duminică.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close