Antena 3 CNN Actualitate Reclamantul lui Dumnezeu aşteaptă 2 milioane de euro de la Biserică (VIDEO)

Reclamantul lui Dumnezeu aşteaptă 2 milioane de euro de la Biserică (VIDEO)

Reclamantul lui Dumnezeu aşteaptă 2 milioane de euro de la Biserică <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Iul 2007   •   23:12

Reporterii Observatorului l-au vizitat miercuri pe Pavel Mircea, deţinutul care l-a dat în judecată pe Dumnezeu. Un bărbat închis pentru omor, care aşteaptă ca Cel de Sus să-l ?despăgubească? pentru viaţa pierdută în spatele gratiilor. Omul încă visează să ia banii pe pomelnice, deşi Parchetul a clasat cazul. Şi în absenţa lui Dumnezeu, i-ar chema în instanţă pe capii Bisericii. ?De la El mi s-au tras toate necazurile, toată viaţa mea s-a dus aiurea. Fără niciun sens!?, spune Pavel Mircea. Se simte descumpănit. La 40 de ani, a realizat că viaţa a trecut pe lângă el. O bună parte din ea a petrecut-o după gratii.

Prima oară a fost închis la 14 ani, într-un centru de reeducare. Încercase să violeze o tânără. Apoi a furat. Dar acum şapte ani, a fost condamnat pentru crimă. Opt oameni a desfigurat cu o bâtă, în plină stradă, spun poliţiştii. Iar unul a murit. Toate aceste fapte sunt pentru el ?nenorociri?. Pentru care nu se simte responsabil. ?Am zis: cine poate să fie de vină? Dumnezeu! L-am dat în judecată! Dar n-are curajul nici să vină, nici măcar să-L disculpe. Nu vine nici mitropolitul, nici un reprezentant al Bisericii... Nu vine absolut nimeni să-L disculpe!?, spune deţinutul.

Pe Dumnezeu, îl acuză că l-a lăsat pradă Necuratului. A cugetat îndelung la fărădelegile sale. Timp a avut, în toţi aceşti ani. Arată mândru altarul la care se roagă. Şi biblia sa: Codul Penal. În celulă mai are: ?Tabloul lui Nea Nicu, cartea de vise unde dimineaţa mă uit la ce am visat, Codul de Procedură la zi, Codul Penal la zi, din care mă inspir?.

De la Dumnezeu vrea ?despăgubiri?. Poate că banii aduc totuşi fericirea. ?M-am gândit atunci la două milioane de euro, când am făcut plângerea. Dar eu zic că e puţin! N-are cum să-mi dea înapoi ce-am pierdut şi viaţa distrusă! Aiurea!?

Parchetul de pe lângă judecătoria Timişoara a precizat că plângerea a fost respinsă pe motiv că ?reclamatul?, Dumnezeu, nu este o persoană reală şi nu a putut fi chemat în instanţă. Deţinutul însă tot mai speră că va reuşi să cheme măcar un reprezentant al bisericii în instanţă.

Reprezentanţii penitenciarului bănuiesc de ce. ?Pentru că nu avea banii necesari să-şi cumpere diverse lucruri de la magazinele din penitenciar, a început să fabuleze care e soluţia cea mai potrivită să facă rost de bani?, spune directorul închisorii.

Cât despre faptele pentru care este închis, refuză să-şi asume vina. Invocă contractul încălcat de Dumnezeu. Uită însă că un contract presupune angajamente din partea ambelor părţi. Dintre cele 10 porunci, multe a încălcat şi el.
Reporter: ?Păreri de rău aveţi??
Pavel Mircea: ?N-am de ce! N-am ce să regret! N-am făcut nimic rău! Doar am furat, am furat şi iar am furat.?

INTERVIU CU RECLAMANTUL LUI DUMNEZEU:

Citiţi N.U.P. Pentru Dumnezeu pentru că nu are domiciliu

Observator

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close