Antena 3 CNN Actualitate Recomandări de cod roşu de la medici. Ce bem, ce mâncăm

Recomandări de cod roşu de la medici. Ce bem, ce mâncăm

Recomandări de cod roşu de la medici. Ce bem, ce mâncăm
24 Iul 2007   •   10:47

Medicii ne recomandă insistent să evităm consumul de cafea şi alcool în aceste zile, precum şi grăsimile. Fructele şi legumele sunt cele mai indicate. Specialiştii ne atrag atenţia că, în această perioadă, ventilatorul nu este recomanadat dacă temperatura aerului depăşeşte 32 de grade. O primă recomandare pentru populaţie constă în evitarea ieşirii din casă între orele 11 şi 18. Aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura sa fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Pe parcursul zilei sunt recomandate duşurile călduţe, fără a se şterge apa de pe corp. În această perioadă, trebuie băut un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute. Se recomandă consumul de pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deorece acestea conţin o mare cantitate de apă. De asemenea, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Mămicile trebuie să dea copilului să consume în mod regulat, lichide proaspete, chiar dacă acesta nu le cere. Este recomandat ca bebeluşii să fie lăsaţi dezveliţi atunci când dorm. Există şi câteva trucuri pentru limitarea creşterii temperaturii în locuinţe:
- ferestrele expuse la soare trebuie închise, cu jaluzelele trase
- ferestrele se deschid seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă
- luminarea artificială trebuie stinsă
- trebuie închis orice aparat electro-casnic de care nu este nevoie

Citiţi Avertizare cod roşu pentru 5 judeţe şi Bucureşti

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close