Antena 3 CNN Actualitate 100 lei, recompensă pentru cei care prind în flagrant persoane ce aruncă gunoi pe şosele

100 lei, recompensă pentru cei care prind în flagrant persoane ce aruncă gunoi pe şosele

Autorităţile din Galaţi au urmat exemplul celor din Vrancea şi îi plătesc pe oamenii care îi dau în vileag pe cei care aruncă gunoi în locuri nepermise.

100 lei, recompensă pentru cei care prind în flagrant persoane ce aruncă gunoi pe şosele
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    27 Mai 2021   •   11:45

Compania Drumuri Naţionale Galaţi a anunţat că dă recompense în bani de câte 100 de lei celor care fotografiază sau filmează persoane care aruncă gunoi pe drumurile din judeţ, potrivit adevarul.ro.

Astfel, cei care surprind persoane cercetate cu bunul simţ care aruncă gunoi pe drumurile din judeţ pot trimite fotografiile sau clipurile video pe WhatsApp la numărul de telefon 0746.099.479.

"Avem refugii pe marginea drumurilor naţionale, care din păcate sunt pline de gunoaie. Găsim saci cu pamperşi, gunoaie, gresie, faianţă, varză murată, murături. 

Gălăţean: Nu vreau niciun ban, e o plăcere să-i dau în gât pe nesimţiţi

Eu cred că le este lene să ducă gunoiul la pubela din faţa blocului şi preferă să-l urce în maşină şi să-l arunce pe drum. E foarte urât şi ruşinos. 

Gunoaie găsim pe DN25 Şendreni-Tecuci, un drum practicat de navetişti, pe 24 D-Galaţi-Cuca –Bârlad, pe DN24-în zona Ghidigeni, acolo sunt două parcări unde găsim mereu resturi menajare şi saci cu gunoaie. 

Avem două intrări în ţară în jud Galaţi, pe la Oancea şi pe Giurgiuleşti. Ce să vadă oamenii care vin la noi în ţară? Trebuie să fim civilizaţi, suntem în anul 2021", spune Petre Tudorache, director Secţia Drumuri Naţionale Galaţi.

În doar două zile de la lansarea campaniei, mai mulţi gălăţeni au trimis poze cu cei care aruncă gunoaie pe drumurile naţionale şi unii dintre ei au refuzat banii, explicând că o fac din simţ civic.   

"Cetăţenii au reacţionat foarte bine la campania noastră. Am primit poze şi filmuleţe, iar oamenii ne-au spus că nu vor niciun ban, ci o fac din spirit civic", a precizat Tudorache.

"Nu vreau niciun ban. Va fi o plăcere să-i dau în gât pe nesimţiţi. (…) Iniţiativă formidabilă. Trebuie să facem asta şi fără recompense, dacă ne pasă de natură şi vrem să respirăm aer curat", a declarat unul dintre cei care participă la campanie.

O primărie din Vrancea dă bani pentru poze cu cei care aruncă gunoi în zone publice

Primăria Soveja din județul Vrancea oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public.

Începând din 20 mai, primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice.

"Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați", informează reprezentanții Primăriei Soveja din județul Vrancea.

×
Subiecte în articol: gunoi bani Galați
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close