Antena 3 CNN Actualitate Record de alcoolemie înregistrat la Iaşi. 4,8 la mie

Record de alcoolemie înregistrat la Iaşi. 4,8 la mie

Record de alcoolemie înregistrat la Iaşi.<font color=red> 4,8 la mie</font>
03 Aug 2007   •   07:51

Un bărbat din Iaşi a ajuns la spital atât de beat încât a dat peste cap aparatele de măsurat alcoolemia. Bărbatul avea o concentraţie de alcool în sânge de 4,8 la mie. Pentru a ajunge la o asemenea performanţă, omul ar fi trebuit să consume nu mai puţin de 60 de litri de bere, 25 de litri de vin sau 8 litri de băuturi spirtoase, în doar câteva ore. Ieşeanul a ajuns la spital în comă de gradul trei. A fost salvat de medici în ultimul moment.

Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi, Tudor Ciuhodaru, susţine că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, se afla în comă de gradul III toxică şi că în această stare, teoretic, supravieţuirea e imposibilă. ?Pacientul a atins recordul de alcoolemie de 482 mg % când, cel puţin teoretic, supravieţuirea nu e posibilă. Pacientul a necesitat măsuri de resuscitare volemică, suport ventilator, oxigenoterapie, profilaxia encefalopatiei Wernicke în singurul spital abilitat în a trata intoxicaţiile exogene acute?, a explicat dr. Ciuhodaru.

Întrucât pacientul prezintă şi un traumatism craniocerebral, el va fi evaluat şi la Spitalul de Neurochirurgie, atunci când starea clinică o va permite. În prezent, ieşeanul se află sub tratamentul şi monitorizarea medicilor de urgenţă. Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Iaşi, peste 100 de come etilice au fost tratate aici, de la începutul anului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close