Antena 3 CNN Actualitate Când se redeschid școlile? Anunțul a fost făcut cu scurtă vreme în urmă

Când se redeschid școlile? Anunțul a fost făcut cu scurtă vreme în urmă

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat joi, că din discuțiile pe care le-a avut cu factorii decizionali din Ministerul Educației, școlile ar urma să se redeschidă, însă într-o primă fază doar pentru elevii din anii terminali, adică cei din clasele a 8-a și a 12-a, care urmează să susțină examene peste 6 luni.

Când se redeschid școlile? Anunțul a fost făcut cu scurtă vreme în urmă
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    07 Ian 2021   •   23:45

”Da, se va deschide, dar prioritizând. Nu pentru toți anii de studiu, pentru că este aproape imposibil, ci în primul rând pentru anii terminali, rămânând să vedem dacă reușim și pentru clasele din ciclul primar. Este vorba despre clasele a 8-a și a 12-a, cele care vor avea examene peste 6 luni”, a declarat Iulian Cristache pentru b1.ro

Elevii cer Ministerului Educaţiei descentralizarea deciziei privind revenirea în școli

Consiliul Naţional al Elevilor cere ca reluarea cursurilor faţă în faţă să fie decisă la nivel local, în funcţie de rata incidenţei SARS-CoV-2. Şcoala reîncepe în format online pe 11 ianuarie, iar elevii au mai multe doleanțe de transmis ministerului Educației. 

Școala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung

"Pe data de 11 ianuarie se va încheia vacanţa de iarnă, iar elevii se vor întoarce la şcoală în format online, conform anunţurilor făcute de către Ministerul Educaţiei. Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung. Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă", se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional al Elevilor.

Creşterea ratei analfabetismului funcţional ne bate la uşă

Reprezentanţii elevilor mai spun că "este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învăţare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulţi elevi le-au acumulat la începutul pandemiei şi în perioada de învăţare online din acest an şcolar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit".  

"Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educaţia se află, la momentul de faţă, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educaţiei trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învăţământ: prezenţa la cursuri în format fizic, acolo unde situaţia epidemiologică o permite, şi realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet. În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creşterea ratei analfabetismului funcţional ne bate la uşă. Cu educaţia nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educaţiei demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reînceperea cursurilor", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. 

×
Subiecte în articol: redeschidere şcoli

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close