Antena 3 CNN Actualitate Referendum la Braşov pentru reorganizarea teritorială. Acţiunea va costa 100.000 lei

Referendum la Braşov pentru reorganizarea teritorială. Acţiunea va costa 100.000 lei

Referendum la Braşov pentru reorganizarea teritorială. Acţiunea va costa 100.000 lei
Sursa foto: Foto: Videonews
23 Iun 2011   •   18:58

Consilierii judeţeni din Braşov vor să afle dacă cetăţenii îşi doresc reorganizarea teritorială, aşa că îi cheamă la vot în iulie. Finanţarea referendumului urmează să se facă din bugetul judeţului, iar acesta va costa aproximativ 100.000 de lei.

"E vorba de desfiinţarea judeţului nostru şi cetăţenii trebuie consultaţi în această problemă. E un demers legal, la iniţiativa preşedintelui consiliului judeţean", a spus Ioan Ochi, vicepreşedinte CJ Braşov (PSD).

Consilierii judeţeni din Braşov au decis ca referendumul să aibă loc peste aproximativ o lună, mai precis în data de 17 iulie.

"Referendumul pentru reorganizarea teritorială a ţării este absolut necesar, nu pentru că aşa spune legea, nu pentru că aşa vreau eu sau aşa vrea alt consilier judeţean", precizează Vasile Ungureanu, consilier judeţean (PNL).

Consilierii din partea PDL nu sunt însă de acord cu întrebarea la care urmează să răspundă braşovenii: "Sunteţi de acord cu propunerea preşedintelui Traian Băsescu de desfiinţare a judeţului dumneavoastră?"

"Eu sunt convins că prin întrebare fiecare încearcă să îşi atingă scopul, cei de la USL au pus o întrebarea ca să îşi atingă scopul", este de părere Mihail Vestea, consilier judeţean (PDL).

Deocamdată oamenii au păreri împărţite şi nu ştiu dacă se vor prezenta sau nu la vot.

Hotărârea Consiliului Judeţean urmează să ajungă pe masa prefectului. Chiar dacă va fi aprobată, ea va trebui să treacă şi de Guvern.

 


×
Subiecte în articol: referendum Brașov vot finantare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close