Antena 3 CNN Actualitate Regele rromilor s-a întâlnit cu vicepreşedintele Parlamentului din Germania

Regele rromilor s-a întâlnit cu vicepreşedintele Parlamentului din Germania

Regele rromilor s-a întâlnit cu vicepreşedintele Parlamentului din Germania
29 Iun 2007   •   20:43

Întâlnire la nivel înalt la Sibiu. Regele rromilor Florin Cioabă l-a primit vineri cu pâine şi sare pe vicepreşedintele Parlamentului din Germania, Suzane Kastner. După ce s-a plâns de problemele rromilor din străinătate, regele Cioabă i-a convins pe oficialii germani că provine dintr-o familie de viţă nobilă. Cioabă a profitat de ocazie şi i-a amintit vicepreşedintelui Bungestagului de problemele supuşilor săi aflaţi în Germania.

Vicepreşedintele Bundestagului a recunoscut că încă mai există reţineri atunci când este vorba de rromi. ?Există, încă, multe reţineri a cetăţenilor din Uniunea Europeană şi din Germania faţă de rromi, dar nu putem neglija acest aspect dacă vrem să rămânem oneşti?, a declarat Suzane Kastner.

Membrii delegaţiei au fost interesaţi de statutul regelui, dacă este sau nu recunoscut de supuşi, aşa că Florin Cioabă i-a lămurit imediat. ?Familia din care eu mă trag este o familie care a condus rromii din 1700 de când stră străbunicii noştrii au condus această comunitate?, a spus Cioabă. La sfârşitul întrevederii, regele Cioabă i-a înmânat Suzanei Kastner diploma de cetăţean de onoare al Centrului Creştin al rromilor.

Observator

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close