Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar creștin-ortodox 2017: Sfântul prăznuit pe 30 august. Milioane de români îi poartă numele

Calendar creștin-ortodox 2017: Sfântul prăznuit pe 30 august. Milioane de români îi poartă numele

Calendar creștin-ortodox 2017: Sfântul prăznuit pe 30 august. Milioane de români îi poartă numele
Sursa foto: sursa foto: crestinortodox.ro
30 Aug 2017   •   08:38

Sfantul Alexandru este praznuit pe 30 august. Sfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte. La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preotii sai slujitori, care incepuse sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii.

La inceput Alexandru a incercat sa rezolve noua tensiune in mod pasnic. Arie si adeptii sai refuza orice conciliere, motiv pentru care este chemat in fata unui sinod local (321). Aici Arie va sustine ca Fiul nu este vesnic, ci a fost creat de Tatal.  Sinodul a pronuntat pe loc anatema! In sprijinul apararii ortodoxiei a fost chemat si Osie, episcop de Cordova. Criza s-a accentuat, determinandu-l pe imparatul Constantin cel Mare sa convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), care il excomunica pe Arie.

Continuarea, pe crestinortodox.ro.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close