Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar creștin-ortodox 21 septembrie. Ce sfânt este sărbătorit astăzi și ce rugăciune trebuie să spui

Calendar creștin-ortodox 21 septembrie. Ce sfânt este sărbătorit astăzi și ce rugăciune trebuie să spui

Calendar creștin-ortodox 21 septembrie. Ce sfânt este sărbătorit astăzi și ce rugăciune trebuie să spui
20 Sep 2018   •   16:36

În calendarul Creştin Ortodox sunt pomeniţi pe data de 21 septembrie Sfinţii Codrat şi Iona. În această zi este indicat să fim cât mai înţelepţi, darnici şi buni cu semenii noştri.

Iată rugăciunea care trebuie să fie spusă în data de 21 septembrie pentru a deveni mai bun şi mai înţelept:

"Cei tari în credinţă ca dia­mantul, ucişi fiind cu sabia şi pătimind cu răbdare felurite dureri, Minunatului nostru Dumnezeu au strigat: Sfânt eşti, Doamne!

Stih: Sfinte Mucenice Codrat, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu înţelepciunea cea dată de Dumnezeu a nimicit Sfântul Codrat împotrivirile înţelepciunii elineşti şi pătimind în propriul său sânge, s-a înfrumuseţat în Dumnezeiescul Duh.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Împreună cu Mucenicul Codrat, pe Sfinţii Anecton şi împreună cu Pavel, pe Crescent şi pe Dumnezeiescul Ciprian şi pe Dionisie laolaltă, să-i lăudăm cu cuget dreptmăritor întru cântări, pe cei ce s-au nevoit în dreaptă credinţă.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Nici mintea celor cereşti nu poate să tâlcuiască naşterea ta cea mai presus de minte, Curată Fecioară, că ai zămislit în pân­tece pe Cuvântul Minţii Celei dintâi, pe Cel Ce a alcătuit toate cu cuvântul."

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close