Antena 3 Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

26 Mai 2019   •   03:30
CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Sfantul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli, urmator si slujitor al Sfantului Apostol Pavel, fiindca ducea scrisorile acestuia la destinatari. A fost hirotonit episcop de Sfantul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfantul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia si in Creta, unde l-a primit pe Sfantul Dionisie Areopagitul in casa sa.

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Sfantul Dionisie marturiseste ca Apostolul Carp era un om de o mare curatie a mintii, foarte bland, nevinovat si smerit; ca lui insusi Domnul i S-a infatisat inainte, inconjurat de ingerii Lui; si ca el niciodata nu incepea sa slujeasca Sfanta Liturghie pana ce nu era incredintat mai intai de o vedere de sus.

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Sfantul Carp a convertit multi pagani la crestinism. Asemenea, pe iudei, mustrandu-i, i-a invatat sa creada ca Hristos Cel rastignit de ei, este Dumnezeu adevarat si facatorul tuturor.

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. A fost ucis cu salbaticie si cu nemilostivire de ceilalti iudei ce nu crezusera. Prin cinstitele lui moaste se dau multe tamaduiri bolnavilor, intru slava lui Hristos, Dumnezeul nostru.

CALENDAR ORTODOX 26 MAI. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfintilor Apostoli Tadeu si Alfeu, din cei 70 de apostoli;

- Sfintilor Mucenici Averchie si Elena;

- Sfantului Mucenic Alexandru Tesaloniceanul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close