Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care alungă durerile trupeşti şi sufleteşti

Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care alungă durerile trupeşti şi sufleteşti

Calendar ortodox 3 iunie 2020. Miercurisunt prăznuiţi şase mucenici ai lui Hristos: Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie, Claudie şi Sfânta Muceniță Paula Fecioara.

Calendar ortodox 3 iunie 2020. Sfântul care alungă durerile trupeşti şi sufleteşti
Sursa foto: Ziarul Lumina
02 Iun 2020   •   19:18

Pentru nevoinţele îndurate în timpul vieţii în numele iubirii de Hristos, aceştia au devenit plăcuţi lui Dumnezeu, care i-a înzestrat cu darul facerii de minuni. Rugăciunea către Sfântul Luchilian alunga orice durere trupească sau sufletească.

Calendar ortodox 3 iunie 2020.  Cine au fost Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Pavel, Dionisie şi Claudie

Sfântul Mucenic Luchilian a trăit pe vremea lui Împăratului roman Aurelian, scrie crestinortodox.ro. Cea mai mare parte a vieţii, el s-a închinat idolilor, slujind în templul acestora. La bătrâneţe, însă, se converteşte la creştinism.

Din cauza credinţei în Hristos, Sfântul Luchilian a fost supus la chinuri de neimaginat: i-au fost sfărâmate fălcile, a fost bătut cu toiege, a fost spânzurat cu capul în jos, iar în cele din urmă a fost aruncat în temniţă.

Calendar ortodox 3 iunie 2020.  Rugăciune către Sfântul Luchilian pentru vindecare grabnică

Sfinte Mucenice Luchilian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Văzând astăzi pe mucenicii lui Hristos, ca pe nişte grădini cuvântătoare şi flori foarte mirositoare, cu cinste să-i mărim. Arătându-se mucenicii cu adevărat luceferi Bisericii lui Hristos Dumnezeu, strălucesc cu lumina mărturisirii.

Cel ce vindeci toate durerile patimilor, tămăduieşte-mi şi mie acum durerea, prin rugăciunile purtătorilor de chinuri, Iubitorule de oameni. Amin.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close