Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce înseamnă în realitate numărul 666

Ce înseamnă în realitate numărul 666

Ce înseamnă în realitate numărul 666
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Ian 2017   •   08:25

În Noul Testament, se face referire la 666 ca fiind „Cifra Diavolului”, iar din epoca modernă a început să fie cunoscut drept „Numărul Antichristului”.

Experţii de la Numberphile susţin că cifra 666 nu are proprietăţi matematice remarcabile, însă dacă studiem trecutul său putem afla detalii fascinante referitoare la modul în care Biblia a fost scrisă iniţial. Din câte se pare, cea mai evidentă dovadă este prezenţa numărului în Cartea Apocalipsei, scrie sciencealert.com. Aici, numărul este utilizat ca şi cod, într-un mod destul de evident.
 
În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este menţionată următoarea frază: „Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666”. Aşa cum este menţionat în videoclip, „este aproape ca şi cum în text s-ar spune: am să-ţi dau o ghicitoare, tu trebuie să găseşti numărul Bestiei”.

Studiind textul original, vom vedea că „literele” 666 sunt, de fapt, scrise în ebraică. Dacă vom traduce semnificaţia acestora, vom afla că ele se citesc „Neron Kesar”, adică „Nero Caesar” sau împăratul roman Nero.

„La acea vreme, nimeni nu se încumeta să menţioneze într-o carte: Nero este sursa tuturor nenorocirilor”, arată un videoclipul postat pe YouTube. 

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close