Antena 3 CNN Actualitate Religie De ce unora li se face rău în timpul slujbelor? Explicația surprinzătoare a unui duhovnic

De ce unora li se face rău în timpul slujbelor? Explicația surprinzătoare a unui duhovnic

De ce unora li se face rău în timpul slujbelor? Explicația surprinzătoare a unui duhovnic
Sursa foto: sursa foto: Youtube
30 Ian 2017   •   18:02

Părintele Ambrozie Iurasov explică în ”Îndrumar creştin pentru vremurile de azi” de ce unora dintre credincioși li se face rău în timpul slujbelor.

''De obicei, în timpul slujbelor li se face rău celor care nu şi-au mărturisit păcatele. În timpul slujbei, harul lui Dumnezeu acţionează, dar sufletul pătat nu-l poate primi şi atunci omului i se face rău. Aceasta se întâmplă mai ales în timpul Cununiilor. Atunci, Biserica este goala, luminoasa, iar aerul, curat.

După ce începe Cununia, miresei i se face rău şi leşină… Însă cel care se va mărturisi cu inima curată şi va începe să se roage, va fi ajutat de harul Domnului să crească duhovniceşte.

Un astfel de om se simte bine în biserică, parcă se scufundă într-un ocean de dragoste la auzul cântărilor şi rugăciunilor bisericeşti. Dragostea lui Dumnezeu nu-l sufoca pe om, ci doar îl face să uite unde se află – în cer sau pe pământ.

O slujbă lungă (în mănăstirile de la Muntele Athos poate ţine şi 14 ore) i se pare atunci ca o clipă, fără să-şi dea seama. Dar asta se întâmplă doar cu cei care se roagă des, care se obişnuiesc cu starea de har şi rugăciune încă de acasă. Unii ca aceştia vin la biserică, unde rugăciunea lor lăuntrică este continuată de cea a slujbelor."

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close