Antena 3 Actualitate Religie În a doua zi de Crăciun, creştinii otodocşi sărbătoresc Soborul Maicii Domnului

În a doua zi de Crăciun, creştinii otodocşi sărbătoresc Soborul Maicii Domnului

26 Dec 2016   •   08:48
În a doua zi de Crăciun, creştinii otodocşi sărbătoresc Soborul Maicii Domnului
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro

După ziua Naşterii Domnului, creştinii ortodocşi sărbătoresc în a doua zi de Crăciun Soborul Maicii Domnului.

Maica Mântuitorului Iisus Hristos, pe care o cinstim pe 26 decembrie, este prima cea mai mare persoană sfântă din ceruri după Sfânta Treime (apoi Sfântul Ioan Botezătorul), ocrotitoarea tuturor creştinilor, mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi mama noastră a tuturor.

Aceasta este ziua în care, potrivit crestinortodox.ro, adunarea cerească se uneşte cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfinţenia Sa: "Prin cine s-a făcut mântuirea neamului omenesc? Prin Domnul nostru Iisus Hristos. Dar prin cine a lucrat Dumnezeu şi care au fost vasele alese de Dumnezeu la taina aceasta a mântuirii lumii? Întâi Iisus Hristos, al doilea Maica Domnului".

Soborul Macii Domnului este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria. În a treia zi de Crăciun, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close