Antena 3 CNN Actualitate Religie Înșelătoria practicată de unii preoți. Un duhovnic rupe tăcerea și îi avertizează pe credincioși

Înșelătoria practicată de unii preoți. Un duhovnic rupe tăcerea și îi avertizează pe credincioși

Înșelătoria practicată de unii preoți. Un duhovnic rupe tăcerea și îi avertizează pe credincioși
Sursa foto: sursa foto: ortodoxia.me
24 Aug 2017   •   14:41

Preotul Florian Ionescu explică ce înseamnă, de fapt, deschisul Evangheliei și de ce nu trebuie să cadă credincioșii în capcana acestei practici a unor preoți.

"Mi s-a intamplat foarte des sa fiu intrebat de unii credinciosi daca eu stiu sa „deschid Evanghelia”. Am raspuns: „Da, o deschid la fiecare slujba, care are in randuiala ei citirea unui text din Sfanta Evanghelie”. Mi s-a spus: „Nu, nu asa, ci daca stiti sa ghiciti in Sfanta Evanghelie!?”

Trebuie sa stim ca Evanghelia este vestea cea buna a mantuirii, adusa lumii de catre Domnul Iisus Hristos. Dar ce doresc acesti crestini? Doresc sa-si cunoasca viitorul.
Unii raman dezamagiti cand le spun ca „deschiderea Evangheliei”, pentru a ghici, este o practica gresita, care nu tine de randuiala Bisericii noastre Ortodoxe si, deci, un mare pacat. La aceasta practica s-a ajuns din cauza unor insi dornici de castig, fara frica de Dumnezeu, care nu se gandesc CE MARE RAU fac celor ce apeleaza la ei si le cred aberatiile. Profita de necazurile si de dorinta unora de a-si cunoaste viitorul.

Gestul de a deschide Evanghelia este doar un pretext. Ghicitorul, fara a interpreta de fapt textul evanghelic, ii spune bietului om ceea ce ii trece prin cap, cautand sa intuiasca necazul celui ce-i sta in fata."

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close