Antena 3 CNN Actualitate Religie Învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc pentru cei căsătoriți: „Fata nu este o jucărie de pat sau de bucătărie”

Învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc pentru cei căsătoriți: „Fata nu este o jucărie de pat sau de bucătărie”

Învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc pentru cei căsătoriți: „Fata nu este o jucărie de pat sau de bucătărie”
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Iun 2017   •   13:54

În predicile sale şi lucrările pe care le-a lăsat moştenire credincioşilor, Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai influenţi duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române, vorbeşte despre femeie şi rolul esenţial al acesteia în familie, despre iubirea şi respectul pe care soţii trebuie să li-l acorde, dar dă şi sfaturi tinerelor căsătorite, scrie adevarul.ro.

Duhovnicul le învăţa pe fete să nu-şi asculte soţul dacă acesta nu le iubeşte. Într-unul dintre ultimele interviuri acordate pentru doxologia.ro, părintele a povestit cum a decurs o slujbă de cununie şi ce a sfătuit-o pe viitoarea soţie: "Am cununat odată pe cineva şi când am ajuns la citirea din Apostol unde citeţul spune: «iar femeia să asculte de bărbat», toată lumea s-a uitat la mireasă şi mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stăpânit ceremonia, pentru că fetiţa aceea a fost înjosită în cel mai mare moment din viaţa ei. Dar am tăcut până mi-a venit vremea la cuvânt şi i-am spus: „Am constatat că lumea n-a fost atentă la cuvintele de mai înainte, care spuneau că bărbatul este dator să-şi iubească nevasta. Dragă mireasă, dacă nu te iubeşte, să nu-l asculţi!“.

”Să nu ne jucăm cu cuvintele! Fata nu e o jucărie de pat sau o jucărie de bucătărie; suntem plini de obligaţii, suntem plini de datorii. Prin urmare, trebuie să vezi într-o iubită de la început, când poţi să judeci – pentru că dacă te-ai îndrăgostit nu mai judeci – nişte lucruri pentru viitor, până la sfârşitul vieţii", a mai spus el.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close