Antena 3 CNN Actualitate Religie O femeie a murit de cancer cu banii de tratament păstrați în buzunarul Bisericii. Ce decizie a luat Mitropolia Cluj

O femeie a murit de cancer cu banii de tratament păstrați în buzunarul Bisericii. Ce decizie a luat Mitropolia Cluj

O femeie a murit de cancer cu banii de tratament păstrați în buzunarul Bisericii. Ce decizie a luat Mitropolia Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Dec 2016   •   17:49

Reprezentanţii Mitropoliei Clujului nu iau în calcul vreo pedeapsă împotriva preotului care conduce asociaţia ce a virat cu întârziere banii în contul unei bolnave care a murit de cancer. Aceştia susţin că nu este cazul să se caute vinovaţi şi că Biserica Ortodoxă a fost spiritual alături de bolnavă, potrivit Adevărul.ro.

În urmă cu două zile, Adriana Buzan, o bistriţeancă de 35 de ani murea răpusă de cancer, boală cu care se lupta încă din anul 2010, şi care i-a răpit şi mama în urmă cu câţiva ani.    

Într-un comunicat de presă, Protopopiatul Ortodox Bistriţa explica de e a întârziat transferul banilor: „Accesul Adrianei la tratamentul din Turcia (respectiv deplasarea acesteia la clinica de specialitate) a fost în permanenţă condiţionat de evoluţia stării sale de sănătate. Astfel, medicii din Cluj-Napoca, unde a fost internată până săptămâna trecută, au considerat că oganismul Adrianei nu poate suporta un asemenea tratament. Din acest motiv, orice deplasare în Turcia era exclusă, însă, împreună cu Adriana, am stabilit să se plătească valoarea perfuziilor, care vor fi trimise din Turcia, astfel încât, atunci când acestea sunt livrate, să fie achitate din banii existent. Acest tratament putea fi administrat doar cu condiţia ca analizele medicale să indice valori în limite normale, ceea ce, din păcate nu s-a întâmplat“, precizează Protopopiatul în comunicatul de presă. 

Potrivit unor surse Adevărul, preoţii care s-au ocupat de acest caz nu au discutat cu niciun medic şi nici n-au consultat vreun document medical. Ei s-ar baza pe nişte informaţii primite de la o terţă persoană, care nu avea nici ea pregătire medicală.  

×
Subiecte în articol: bolnava de cancer bani
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close