Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Arsenie Papacioc: Feriți-vă de ''Visul Maicii Domnului''

Părintele Arsenie Papacioc: Feriți-vă de ''Visul Maicii Domnului''

Părintele Arsenie Papacioc: Feriți-vă de ''Visul Maicii Domnului''
Sursa foto: sursa foto: ganduridinierusalim.ro
01 Apr 2017   •   18:28

Părintele Arsenie Papacioc a tras un semnal de alarmă legat de o broșură cu titlul ''Visul Maici Domnului'' care, în anumite variante tipărite de diverse edituri, conține o serie neadevăruri din perspectiva credinței ortodoxe.

''În ultimii ani ni s-au oferit diferite surogate ale credinţei prin răspândirea unor filade ce se numesc apocrife, care sunt condamnate de Biserică. Cea mai cunoscută dintre acestea este cărticica “Visul Maicii Domnului”, retipărită de nenumărate ori la diferite edituri, dar şi de unele parohii, acordându-i-se chiar şi “înalte binecuvântări”. Broşura prezintă la început câteva rugăciuni obişnuite ale Bisericii dar adaugă şi un “text” despre care se crede că ar fi fost trimis de Dumnezeu oamenilor. Acest “text” nu a fost acceptat de Biserică, dar unii au considerat că ar întreţine un sentiment de evlavie. In realitate, însă, apocrifa ademeneşte sufletele mai slabe spre o credinţă greşită, spre superstiţie.

Se vorbeşte acolo despre un vis pe care l-a avut Maica Domnului, în care i s-au vestit dinainte toate patimile Domnului. Dar noi ştim din Sfînta Scriptură că la numai 40 de zile de la naşterea Fiului ei i s-a vestit de către Dreptul Simeon: “Şi prin sufletul tău va trece sabie”. Cu alte cuvinte: vei asista la răstignirea Fiului tău.''

Continuarea, pe ganduridinierusalim.ro.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close