Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum se ține corect postul alimentar. Părintele Vasile Ioana: "Atenție! Nu schimbăm cantitățile cu cele de mâncare de post"

Cum se ține corect postul alimentar. Părintele Vasile Ioana: "Atenție! Nu schimbăm cantitățile cu cele de mâncare de post"

Părintele Vasile Ioana a explicat, la Antena 3 CNN, cum se ține corect postul alimentar și cine ar trebui să țină post negru.

Cum se ține corect postul alimentar. Părintele Vasile Ioana: "Atenție! Nu schimbăm cantitățile cu cele de mâncare de post"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    01 Mar 2023   •   11:30

"Este o perioadă în care încercăm să ne împăcăm cu Dumnezeu. Biserica ne cheamă la pocăință, să îți pară rău că ai greșit înaintea lui Dumnezeu și să vrei să te apropii mai mult de El.", spune preotul Vasile Ioana.

"Pocăința înseamnă să îți vezi păcatele, să recunoșți că ești om păcătos, și să te duci să te spovedesti pentru a te împărtăși. Pentru asta, trebuie să-ți purifici trupul și sufletul.

Purificarea trupească înseamnă renunțarea la alimentele de origine animală. Dar atenție! Nu schimbăm cantitățile cu cantitățile de mâncare de post.

Dacă ai mâncat până acum mai multă carne, brânză, lapte, ouă, nu înseamnă că, de acum înainte, vei mânca multă fasole, varză, mulți cartofi. Postul presupune reducerea cantităților. Să punem pe primul plan pregătirea spirituală și să mâncăm mai puțin decât înainte.

Cei care sunt sănătoși, pot ține un pic post negru, până la 3 după-amiaza să nu mănânce nimic. Cei care sunt puțin bolnaviori pot să țină prima săptămâna și ultima din Postul Mare, miercurea și vinerea. Iar cei care sunt bolnavi, dacă au recomandare de la medic, pot mânca de dulce, dar tot cu măsură și tot gândindu-se mai mult la Dumnezeu.", a explicat Părintele Vasile Ioana, la Antena 3 CNN.

Citește și: Gustări de post pline de aditivi! Lista alimentelor care conțin cele mai multe E-uri

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close