Antena 3 CNN Actualitate Religie Preot dat afară cu scandal pentru că nu-l pomeneşte în slujbe pe ÎPS Teofan

Preot dat afară cu scandal pentru că nu-l pomeneşte în slujbe pe ÎPS Teofan

Preot dat afară cu scandal pentru că nu-l pomeneşte în slujbe pe ÎPS Teofan
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mai 2017   •   08:52

Un al treilea preot care nu-l mai pomeneşte la slujbe pe ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost înlocuit din parohia pe care o deţinea, scrie adevarul.ro.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei l-a acuzat pe preotul Ioan Ungureanu din satul Schit Orăşeni, judeţul Botoşani, de schismă şi l-a oprit de la slujire. Vineri, 5 mai, reprezentanţii mitropoliei s-au deplasat în parohia „Schimbarea la Faţă” pentru înlocuirea preotului slujitor. Ioan Ungureanu este unul dintre semnatarii scrisorii din august 2016 prin care ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost avertizat că nu va mai fi pomenit la slujbe dacă nu se dezice de Sinodul din Creta, organizat în iunie anul trecut.    

Preotul botoşănean a întrerupt pomenirea mitropolitului Teofan încă din august 2016. În decembrie, câteva sute de credincioşi din satul Schit Orăşeni s-au solidarizat cu preotul paroh şi au înaintat o scrisoare MMB prin care îşi arătau susţinerea faţă de acesta. Informarea potrivit căreia Sinodul din Creta este „eretic”, a fost semnată de peste 300 de credincioşi.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close