Antena 3 CNN Actualitate Religie PressOne: Secta Pomohaci sau cum se împarte lumea în două

PressOne: Secta Pomohaci sau cum se împarte lumea în două

PressOne: Secta Pomohaci sau cum se împarte lumea în două
Sursa foto: Foto: Facebook/Cristian Pomohaci
22 Aug 2017   •   11:13

Fostul preot Cristian Pomohaci – fostul, pentru că a fost caterisit – era de multă vreme o vedetă în România. S-a făcut cunoscut ca interpret de muzică populară. La începuturile sale, când apărea la emisiunea "Tezaur folcloric", unde se consacrau cântăreții de muzică populară, tânărul cu înfățișare timidă, de băiat rătăcit în mijlocul orașului, a cucerit publicul cu melodiile sale din zona Bistriței. Era un interpret serios, unii spun că și cu mult talent, care cânta folclor autentic, refuzând cântecul ușor, de petrecere (...), scrie PressOne.

În satul Moșuni, din județul Mureș, acolo unde Cristian Pomohaci a slujit în ultimii 18 ani, o falie adâncă, de ură și interese ascunse, îi dezbină pe oameni. Unii îl vor alungat pe Satana cu pietre. Alții fac scut în jurul lui și îl consideră în continuare preotul lor. (...) Cam așa se împarte satul.

Casele din jurul bisericii par zăvorâte. De după perdele și printre ostrețe te urmăresc priviri încruntate. Sunt oamenii lui Pomohaci. Stau la pândă. Ies din ascunzători abia când, oricine ai fi, te oprești, fie și întâmplător, în apropiere de casa parohială. Atunci se fac că au treabă la adăpătoarea din uliță, brusc le vine poftă să se plimbe prin sat, fără niciun motiv, sau se prefac că au ceva de luat de la micul magazin din centru, de unde se întorc cu mâna goală. Nu zic nimic. Doar te privesc pe sub pălărie sau pe sub broboadă, căci mai ales femei roiesc în jurul stupului parohial, atente la fiecare mișcare.

Mai multe, pe PressOne.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Pomohaci
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close