Antena 3 CNN Actualitate Religie REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ. Anunțul făcut de Biserica Catolică din România

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ. Anunțul făcut de Biserica Catolică din România

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ. Anunțul făcut de Biserica Catolică din România
Sursa foto: foto: bisericacatolica.ro
20 Sep 2018   •   17:11

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ Episcopii catolici transmit un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie, pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  În zilele de 18-20 septembrie, la Centrul Jakab Antal din Şumuleu Ciuc, a avut loc sesiunea plenară a Conferinţei Episcopilor din România (CER), eveniment găzduit de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  "Episcopii au considerat necesar să transmită un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România şi toţi oamenii de bunăvoinţă de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie 2018, pentru modificarea Articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. Aşa cum spuneau şi în Scrisoarea deschisă din 04.05.2017, Constituţia are menirea de a sta la baza unei legislaţii adecvate în domeniul familiei în care să fie tutelate drepturile fiecăruia şi să fie respectată natura lucrurilor în tradiţia creştină; termenul căsătorie neputând fi utilizat decât pentru a defini realitatea uniunii stabile şi deschise la viaţă dintre un bărbat şi o femeie", precizează un comunicat al CER, transmis joi AGERPRES. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  Alături de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, printre temele abordate în cadrul evenimentului de către episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România au figurat incendiul care a distrus palatul episcopal din Oradea şi tinerii şi educaţia. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  Potrivit sursei citate, "episcopii au fost informaţi despre starea palatului episcopal al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, după incendiul suferit recent, şi au discutat despre posibilităţile pe care le au la dispoziţie pentru a sprijini refacerea acestuia, manifestând apropierea şi susţinerea faţă de Preasfinţitul Virgil Bercea". 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  "În cadrul sesiunilor de lucru, episcopii au discutat şi unele aspecte referitoare la educaţie, organizarea Olimpiadelor de Religie Catolică în limba română şi maghiară; despre participarea la Sinodul dedicat tinerilor, convocat de Papa Francisc, care se va desfăşura în octombrie 2018 la Roma, cu tema "Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional"; despre beatificarea, pe 22 septembrie a.c., la Nisiporeşti (NT), a tinerei Veronica Antal, fecioară martiră, care va deveni astfel o mijlocitoare şi un model de trăire a credinţei şi despre viitoarea beatificare a Episcopilor martiri greco-catolici", se precizează în comunicatul CER, semnat de pr. Francisc Ungureanu, Secretar General al CER. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  La deschiderea lucrărilor a luat parte şi Nunţiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, cu care episcopii au discutat în detaliu despre Vizita "ad limina Apostolorum" pe care ierarhii din România şi Republica Moldova o vor face la Roma, în perioada 5-10 noiembrie. Totodată, la această sesiune de lucru a participat şi noul episcop de Timişoara, Josef-Csaba Pal, şi episcopul de Chişinău, Anton Coşa, ca invitat permanent. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ  Episcopii au stabilit ca următoarea sesiune plenară a CER să se desfăşoare în perioada 7-9 mai 2019, la Bucureşti, găzduită de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti. 

REFERENDUM FAMILIE TRADIȚIONALĂ Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi comuniunea cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara şi toamna. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close