Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 19 martie 2022. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi | Cui spunem "La mulţi ani!"

Calendar ortodox 19 martie 2022. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi | Cui spunem "La mulţi ani!"

Calendar ortodox 19 martie 2022. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi de Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria. Astăzi este prilej de sărbătoare în casele celor care poartă numele Daria.

Calendar ortodox 19 martie 2022. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi | Cui spunem "La mulţi ani!"
Sursa foto: Calendarortodox.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2022   •   06:00

Pe 19 martie, în calendarul creștin ortodox sunt sărbătoriți Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria. 

Sfântul Hrisant a trăit în secolul al III-lea şi a fost fiul unui distins politician pe nume Polemius. După ce citeşte din faptele pe care Apostolii le-au făcut, acesta cere să fie creştinat. 

Tatăl acestuia a făcut pe cât posibil ca Sfântul Hrisant să se lepede de credinţa sa în Iisus Hristos. După mai multe încercări în acest sens, Polemius îl obligă să se căsătorească cu Daria, o tânără păgână, potrivit calendarortodox.ro

Calendar ortodox 19 martie 2022. Sărbătoare în calendar ortodox

După ce se căsătoreşte cu Daria, Hrisant reuşeşte să-i inspire dragostea faţă de Hristos şi acesteia. După moartea tatălui, Hrisant nu se mai ferea de nimeni. Acesta ajunsese să mărturisească în faţa tuturor credinţa în Hristos. 

Fiind pârâţi prefectului Celerin, cei doi soţi ajung pe mâna tribunalului Claudiu. Dumnezeu i-a ajutat atât de mult, încât aceştia primeau chinurile cu bucurie. Claudiu, uimit de felul în care aceştia răbdau suferinţele, s-a convertit la creştinism cu toată familia. Pentru aceasta el şi familia sa au suferit mucenicia.

Sfânta Muceniţă Daria a răbdar cu  vitejie chinurile, încât păgânii strigau: „Daria este o zeiţă!” Dupa diferite chinuri, torţionarii au hotarât ca Hrisant şi sotia sa Daria, să fie îngropaţi de vii. După mulţi ani, în acel loc s-a zidit o biserică.

Cei doi soţi au trecut la cele veşnice în anul 283, la Roma, sub dominaţia împăratului Numerian.

Cui spunem "La mulţi ani!" pe 19 martie

Pe 19 martie, în calendarul creștin ortodox sunt sărbătoriți Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria. Astăzi este prilej de sărbătoare în casele celor care poartă numele Daria.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close