Sărbătoare pe 26 August! Nu uita să le spui "La mulţi ani" sărbătoriţilor

26 Aug 2017   •   08:57
Sărbătoare pe 26 August! Nu uita să le spui "La mulţi ani" sărbătoriţilor Foto: doxologia.ro

Este sărbătoare mare pe 26 August. Creştinii-ortodocşi sărbătoresc doi sfinţi ale căror nume este purtat de foarte mulţi oameni. 

Sfinţii Adrian şi Natalia sunt sărbătoriţi în fiecare an, pe data de 26 August. Mucenicul Adrian şi soţia lui Natalia au trăit în cetatea Nicomidiei, pe vremea împărăţiei lui Maximian, scrie spynews.ro.

Creştinii ortodocşi se roagă la Sfinţii Mucenici Adrian şi Natalia pentru înţelegere în familie.

"O, sfinţită pereche, Sfinţilor Mucenici Adrian şi Natalia, fericiţilor soţi şi vitejilor pătimitori! Auziţi-ne pe noi, care ne rugăm vouă cu lacrimi, şi trimiteţi asupra noastră toate cele de trebuinţă sufletelor şi trupurilor noastre, şi rugaţi-L pe Hristos Dumnezeu să ne miluiască şi să facă cu noi după îndurările Sale, ca să nu pierim în păcatele noastre. Aşa, Sfinţilor Mucenici primiţi glasul rugăciunii noastre, şi izbăviţi-ne cu mijlocirile voastre de foamete, de molimă, de cutremur, de potop, de foc, de grindină, de sabie, de năvălirea celor de alt neam şi de războiul cel dintre noi, de moartea năprasnică şi de toate nevoile, necazurile şi bolile, ca pururea fiind întăriţi cu rugăciunile voastre sa preaslăvim pe Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună şi Celui Fără de început al Său Părinte şi Preasfântului Duh, în vecii vecilor. Amin", este rugăciunea pe care o spun oamenii pentru înţelegere în familie. 

x close