Antena 3 CNN Actualitate Religie TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De ce e interzis să bei vin roşu

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De ce e interzis să bei vin roşu

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De ce e interzis să bei vin roşu
de M.Z.    |    28 Aug 2017   •   13:33

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Creştinii ortodocşi cinstesc în fiecare an, pe 29 august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Conform credinţelor populare, în această zi nu se bea vin roşu şi nu se mănâncă varză. 

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. În memoria sângelui vărsat de către Sântion sau Sântion de toamnă (cum mai e numit, în popor, Sfântul Ioan Botezătorul), tradiţia cere să nu se consume vin roşu, nici alimente şi mâncăruri gătite, care au aceeaşi culoare: pepene roşu, ardei roşii, sos de tomate, carne roşie - nici atât, pentru că e zi de post, potrivit adevarul.ro.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. “Tradiția spune că, în ziua de 29 august, creştinii trebuie să ţină post negru sau aspru în care sunt permişi doar struguri şi apă. Nu se bea vin roşu, deoarece în credinţă acesta reprezintă sângele Botezătorului. Nu se manâncă fructe sau legume roşii şi nici varză, pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului”, susţin teologii.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close