Antena 3 CNN Actualitate Religie Un alt scandal sexual în rândul preoților. Un popă român din SUA, acuzat de homosexualitate, scos din rândul clerului

Un alt scandal sexual în rândul preoților. Un popă român din SUA, acuzat de homosexualitate, scos din rândul clerului

Un alt scandal sexual în rândul preoților. Un popă român din SUA, acuzat de homosexualitate, scos din rândul clerului
Sursa foto: Foto: captura youtube.com
de M.Z.    |    28 Iun 2017   •   19:36

Episcopul Irineu Duvlea, Episcopul Auxiliar al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, a fost scos din rândul clerului de către membrii Sfântului Sinod din America, după ce a fost acuzat în repetate rânduri de către românii din episcopie că ar avea înclinații homosexuale, potrivit Libertatea.ro.

Detaliile privind chestiunea care a dus la convocarea Curții Sinodale nu au fost făcute publice, în comunicat menționându-se faptul că sunt informații ”confidențiale și nu vor fi publicate”. Acum, Episcopul Irineu Duvlea a revenit la statutul de simplu călugăr.

În urmă cu doi ani, s-a anunțat că față de Irineu Duvlea s-a deschis o anchetă internă privind comportament sexual neadecvat, iar mai mulți membrii ai episcopiei au declarat că preotul avea înclinații homosexuale.

Acest scandal sexual din Statele Unite vine în același timp cu cazul care a lovit Biserica Ortodoxă din România, prin prisma preotului Cristian Pomohaci care este acuzat că a încercat să corupă sexual un minor
 

×
Subiecte în articol: Cristian Pomohaci America
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close