Antena 3 CNN Actualitate Religie Un popă a refuzat să îngroape o femeie săracă până nu a primit 1.000 de lei de la familia ei

Un popă a refuzat să îngroape o femeie săracă până nu a primit 1.000 de lei de la familia ei

Un popă a refuzat să îngroape o femeie săracă până nu a primit 1.000 de lei de la familia ei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Dec 2016   •   14:36

Un preot din Sălaj a refuzat să facă slujbă de înmormântare pentru o femeie dintr-o familie foarte săracă, până nu a primit de la soţul acesteia suma de 1000 de lei, datoria pe care o avea familia faţă de biserică, informează Graiulsalajului.ro.

Bărbatul femeii decedate, Vasile Arghişan, cioban în sat, cu doi copii mici şi salariu de 700 de lei, s-a rugat de preot să îi înmormânteze soţia contra sumei de 500 de lei, dar popa a cerut 1000. 

„Părintele nu a acceptat nicicum. Am vrut să vedem cine-i acest preot neîndurător și cu inima de piatră. Deja aveam și numai simpla curiozitate cum poate arăta un astfel de om în sutană? Ne-am dus la acest Durnea Rusalim. O întrebare ne ocupă tot universul minților noastre. Poate explica preotul cum e posibil să ceri bani, și nu puțini, pentru înmormântare, știind că iei de la gura a doi copii mici și extrem de săraci, care tocmai au rămas orfani”, a spus soțul femeii decedate.

Preotul Durnea Rusalim a venit cu o explicație. „Nu s-a dorit ca această familie să fie înmormântată fără bani”.

Foto: www.graiulsalajului.ro

 

×
Subiecte în articol: preot înmormântare bani Salaj datorie
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close