Antena 3 CNN Actualitate Remeş: Protestatarii pot să stea în faţa ministerului pe toată durata mandatului meu (VIDEO)

Remeş: Protestatarii pot să stea în faţa ministerului pe toată durata mandatului meu (VIDEO)

Remeş: Protestatarii pot să stea în faţa ministerului pe toată durata mandatului meu <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Aug 2007   •   15:29

O sută de angajaţi de la Îmbunătăţiri Funciare protestează în faţa Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din aprilie. 20 dintre aceştia au intrat în greva foamei, aşteptând ca problemele lor să fie rezolvate. Un răspuns a venit de la preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, Daniel Drăgan, care a anunţat că îl va schimba pe directorul general al SNIF, Teodor Kilaiditis. Ministrul Remeş le-a transmis însă protestatarilor că problemele nu ţin de el.

"Nu ştiu ce doreşte grupul din stradă şi nici de la cine vrea să ceară ceva", a declarat ministrul Agriculturii. "Am convingerea că sindicatele trebuie să aibă ca partener conducerea unităţii de care aparţin. Sindicatele din stradă, dacă sunt acelea despre care am auzit din media, au proprietarul la Administraţia Domeniilor Statului", a atras Remeş atenţia, precizând că nu are competenţa necesară şi nici atribuţii de a discuta cu ei. În consecinţă, "ei pot să stea în faţa ministerului şi pe toată durata mandatului meu", a avertizat ministrul -

Angajaţii Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) pichetează de mai bine de 6 ore sediul Ministerului, revoltaţi de blocajul în care a intrat instituţia în urma sechestrului pus de ANAF. 20 dintre protestatari au intrat în greva foamei şi au spus că aşteaptă ca ministrul Decebal Traian Remeş să îi invite la discuţii. Sindicaliştii cer privatizarea unităţii în integralitatea sa, pe baza unei strategii elaborate de Agenţia Domeniilor Statului (ADS). ANAF a blocat şi sursa de salarii, astfel că angajaţii nu îşi mai pot primii banii. În aceste condiţii, sindicaliştii cer Ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru scoaterea SNIF din executare silită, pentru a o putea privatiza. Ei susţin că deblocarea situaţiei este urgentă, fiind nevoie de o forţă de intervenţie promptă şi eficientă în diminuarea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale.

Sindicaliştii cer deasemenea păstrarea în funcţie a directorului ADS, Teodor Kilaidistis. SNIF, ce deţine un patrimoniu evaluat la 300 de milioane de lei, se află în situaţia de a fi executată silit pentru o datorie de 20 de milioane de lei.

În ianuarie 2006, reprezentanţii ANAF au întocmit un proces-verbal de sechestru pentru bunurile imobile ale SNIF, însă executarea silită a fost amânată cu şase luni, având termen scadent 28 septembrie 2006, când în urma acţiunilor sindicale desfăşurate de Cartel Alfa, s-a mai acordat o amânare a executării silite, cu termenul 28 aprilie 2007.

În 24 mai 2007, în urma pichetării sediului Ministerului Agriculturii de către salariaţii SNIF, ministrul Decebal Traian Remeş a promis soluţionarea problemei în termen de zece zile, prin elaborarea actelor normative necesare desfăşurării activităţii societăţii.

Sindicaliştii protestează pentru că au trecut deja trei luni de când ministrul Remeş a promis că va rezolva această situaţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close